Bel ons!  0313 41 45 28
 
Assortiment

De productlijn van Degens Natuursteen bestaat uit marmer, graniet, Belgisch hardsteen en natuurlijk gevormde stenen.

Daarnaast voert Degens Natuursteen een groot assortiment keramische tegels, in veel kleuren en designs. De toepassingen zijn geschikt voor zowel het interieur als het exterieur. 

 

Natuursteen: wat is het?

Natuursteen is een product dat in de loop van miljoenen jaren in de natuur is ontstaan. De gesteenten zijn op verschillende manieren gevormd en komen overal ter wereld voor. Daardoor is er een groter variatie in soorten, structuren en kleuren beschikbaar.

Door die diversiteit kan het voor talloze toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten.


Marmer

Marmer is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kalksteen. De fossielen die in kalkstenen voorkomen, zijn in marmer niet meer duidelijk te herkennen. Per marmer kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot zeer onregelmatig. 

Kenmerkend voor marmer zijn de aantrekkelijke kleurschakeringen en aders, maar ook de kristalstructuur. Marmer komt vooral voor in de kleuren wit en grijs, maar er zijn er ook in het rood en roze. Door deze karakteristieke kenmerken geeft het uw interieur in uw huiskamer, badkamer of gang een prachtige uitstraling.

Toepassing: dorpels, vensterbanken, tafelbladen

 

Graniet

Graniet is een dieptegesteente, dat betekent dat het door het ondergronds stollen van magma is gevormd. Graniet bestaat voornamelijk bestaat uit drie mineralen; kwarts, veldspaten en mica's.

De onderlinge verhouding van de mineralen verschilt, maar in de meeste gevallen is kwarts de dominante component (ongeveer 50%).

Graniet is een bijzonder hard gesteente en komt voor in een ongekende hoeveelheid kleuren en structuren. Daarbij is graniet bijna ongevoelig voor extreme temperaturen, zowel warm als koud.

Toepassing: dorpels, vensterbanken, tafelbladen, keukenbladen, gedenkstenen, sokkels

 

Belgisch Hardsteen

Blauwe hardsteen is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de overblijfselen van veel resten van zeelelies, diertjes met een kalkskelet die veelal op de zeebodem leven. 

Belgisch hardsteen is bijzonder populair omdat het voor veel toepassingen gebruikt kan worden, zowel binnen als buiten en voor grote en kleine projecten. Het materiaal is vorstbestendig en is vrijwel ongevoelig voor wateropname.

Toepassing: dorpels, vensterbanken, keukenbladen, tafelbladen, muurafdekking, traptreden

 

Natuurlijk gevormde stenen

Natuurlijk gevormde stenen variëren in kleur, vorm en grootte. Ze zijn elegant op een natuurlijke, rustige manier. Natuurlijk gevormde stenen zijn bij uitstek geschikt als grafmonument of als een monument in een of in een kantooromgeving of openbare ruimte, zoals een park. Doordat deze stenen niet zijn bewerkt, is ieder monument uniek. 


Silestone® composietlijn

Silestone is productlijn van de Consentino Group. Silestone bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts, waardoor het materiaal uiterst hard en bestendig is en daardoor extreem duurzaam. Het is een perfect geschikt voor ruimtes waar veel geleefd en gewerkt wordt, zoals in keukens en badkamers. Toepassingen zijn keukenwerkbladen, wandbekledingen en vloeren. Dankzij de grote afmetingen is slechts een minimum aantal voegen nodig.

Het oppervlak van Silestone® is niet poreus en is daardoor uitermate bestand tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers zoals koffie, wijn, citroensap, olijfolie, azijn, make-up en vele andere producten.

Silestone is beschikbaar in meer dan 90 kleuren, zo is er altijd een Silestone kleur die in uw interieur past. De tegels zijn in drie verschillende afwerkingen beschikbaar: glanzend gepolijst, mat suède en ruw volcano. Daardoor zijn de mogelijkheden grenzeloos.

 

Grespania tegels en platen

Grespania is een gerenommeerde fabrikant van keramische vloer- en wandtegels. De keramieklijnen zijn ruim en gevarieerd. De productlijnen bevatten o.a. porseleinen tegels, wandtegels, mozaïektegels en coverlam.

De producten van Grespania zijn van hoge kwaliteit. In de productieprocessen er alles aan gedaan om een maximale kwaliteit te waarborgen. Bovendien vindt er voortdurend innovatie in de ontwerpen plaats, het assortiment wordt steeds gevarieerder en veelzijdig. Dankzij deze innovatieve toepassingen bieden deze nieuwe ideeën u de mogelijkheid uw huis een persoonlijk karakter en een eigen stijl te geven. 

 

CONTACTGEGEVENS

Degens Natuursteen
Rinaldostraat 6b
6953 CP Dieren

Telefoon 0313 41 45 28
Email info.degens@degens.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 16.30 uur
Zaterdag: op afspraak